SAFE SEA - SAFE SEA – MANETSKYDD OCH SOLSKYDD MED HUDVÅRDANDE EFFEKT
Vill du kunna njuta av havet och slippa få brännskador av sol, brännmaneter eller din sportutrustning? 
Vill du spara energin till det väsentliga som att göra ditt bästa på en tävling, surfa, ett dyk i det stora blå eller helt enkelt bara njuta av din simtur och dag på stranden? 
Vill du använda en hudvårdande produkt som hjälper huden bevara fukten, bromsar det slitage sol, vind och väder och salt ger samt hjälper till att läka ut de inflammatoriska processerna som startas vid stort slitage som en dag på stranden? 
Vill du slippa bli bränd och få ont? 

 Safe Sea ger ett effektivt solskydd och manetskydd. Lotionen förebygger uttorkning av salt och vind och förhindra även friktionsskador av sportutrustning sk bodyglide.SAFE SEA – MANETSKYDD OCH SOLSKYDD SPF 40

Safe Sea ger huden ett skyddande, återfuktande, vårdande ”skal” med solskyddsfaktor 40, bodyglide-effekt och manetskydd. Du blir inte bränd av solen, din sportutrustning eller brännmaneter.

< film>

Safe Sea är testad för upp till 80 minuters simning under tropiska omständigheter . Det är även testat som glidmedel/bodyglide vid såväl Open watersimning som triathlon. Safe Sea är biologiskt nedbrytningsbart förutom då själva flaska. Medlet innehåller inget ämne som EU har på bevakningslistan över farliga ämnen.

 

HUR ANVÄNDS SAFE SEA? 

Som solskydd så smörjer du som vanligt men ej för snålt. 

För ett effektivt skydd vid träning och/eller bad i manetvatten så skall du smörja rikligt cirka tio minuter innan du börjar. Smörja alla ytor som skall skyddas och gärna en bit under ärmar och ben på en våtdräkt. Glöm inte mungipor, hals, nacke och andra konstiga men nog så känsliga ställen. Låt krämen smälta in innan du tar på dig simglasögonen. Krämen absorberats väl av skinnet och kladdar inte. En flaska räcker till 3-4 behandlingar om du smörjer över hela kroppen. 

Flaskan räcker i ”evigheter” om du bara behöver smörja in ansikte, händer och fötter och andra väl valda delar. Om du är osäker på hur mycket medel du behöver – köp en extra flaska. Safe Sea kan stå på hyllan i upp till tre år utan att ta skada 

Våtdräkt och annan sportutrustning

Safe Sea kan med fördel användas i halsringningen och armhålor vid simning med våtdräkt så du slipper brännskador. Den fungerar lika bra i rumpan vid cykling eller andra ställen du blir skavd på.

Tävling och tuschpenna 

Om du tävlar och det skall skrivas en siffra med tuschpenna någonstans på din kropp – smörj inte där med Safe Sea vare sig före eller efter. 

Tropiska farvatten

Om det finns sjölöss/havslöss där du skall simma så bör du smörja in dig även under badkläderna och eventuell våtdräkt. Läs mer om sjölöss/havslös> 

 Om du vistas i farvatten med de riktigt elaka maneterna så bör du iaktta försiktighet. Om du missar att smörja in hela dig eller har annan slags hudkräm/lotion på dig så kan verkningsgraden försämras.

Kommentarer

Populära inlägg