Simma i klunga med Safe sea

Jag har en trogen kund som köper Safe Sea för dess manetskyddande effekt så fort han får slut på det. En tävling simmade han in i 30-40 maneter utan att känna av dem alls. 

Jag har två kunder som är fasansfullt överkänsliga mot brännmanet. De får anafylaktisk chock om de blir brända. De säger att de känner av att de simmar på en brännmanet med Safe Sea på sig men inte alls som utan lotionen. Den smärta de känner är hanterbar och påverkar inte tävlingen. De ligger bland de tre första vid var tävling tack vare Safe Sea. De känner sig trygga och presterar därmed bättre. 

Exakt hur bra Safe Sea fungerar som manetskydd beror på en mängd olika kända och "naturliga" saker:
  • hur tjockt du smörjt på dig
  • om medlet tillåtits tränga in i skinnet innan bad
  • om du haft andra hudvårdsprodukter eller solskydd på skinnet
  • din egen kroppskemi som kan vara i konflikt med medlet
  • om du vid en swimrun vältrat dig i tångruskorna eller simmat väldigt länge och därmed slitit ner skyddet
Vad jag kommit till insikt om sista åren är dock lite lurigare. Safe Sea gör så att maneten tror att den rör vid sin egen kropp och väljer då att inte bränna. Vad händer då om någon simmar före utan Safe Sea och du simmar in i samma manet strax efteråt med medlet på din kropp? 

Enligt egen test så blev jag rejält bränd en gång då jag simmade strax efter min dotter som ej var insmord. På den swimrun mannen som simmade in i 30-40 maneter tävlade på så blev en hel del brända trots Safe Sea. Men de låg inte i täten som han gjorde. Min teori är att om man kommer i klunga och de före ej är insmorda - då hinner maneten identifiera en främmande farlig kropp och gör sig skjutklar oavsett om man är insmord eller ej. Det betyder alltså sämre manetskyddande effekt. Men jag vet inte säkert ännu. 

 Skicka gärna rapport till mig med just dina erfarenheten! Maila till bettinaba[kanelbulle]gmail[prick]com

Kommentarer

Populära inlägg